Tekstvak: Basisbehandeling

Aan uw voeten kunnen veel aandoeningen voorkomen, zoals likdoorns, kloven, eelt en  ingroeiende nagels. Hieronder wordt uitleg van de aandoeningen gegeven. 

Bij een eerste bezoek plan ik altijd extra tijd in voor een behandeling, zodat alle voetaandoeningen genoteerd en behandeld worden.

 

Likdoorn

Deze pijnlijke aandoening komt vaak op en rond de tenen of onder de bal van de voet voor. Het eelt groeit in een puntje naar binnen en drukt dan op een zenuwuiteinde, dit kan zeer gevoelig zijn. Likdoorns ontstaan door voortdurende druk of wrijving, bijvoorbeeld door verkeerd schoeisel of verkeerde stand van de voet of tenen.

Als pedicure kan ik de likdoorn vakkundig verwijderen en drukvrij leggen. Als dit regelmatig gebeurt kan de likdoorn kleiner worden en wegblijven.

 

Kloven

Komen meestal op de hielen voor. De huid is droog en barst open, hierdoor ontstaan kloven in de huid die zelfs kunnen gaan bloeden. De kloof wordt met de hand en/of machinaal behandelt. Het is verstandig de kloven in te smeren met een speciale (kloven)crème, zodat de huid goed vet en soepel gehouden wordt.

 

Eelt

Bij eelt is de buitenste laag van de huid verdikt. Eelt ontstaat door overmatige wrijving en/of druk. Door het eelt te verwijderen voorkomt u kloven. Daarnaast kunt u thuis de locaties soepel houden door met een invettende voetcrème de voeten te verzorgen.

:
Het incrèmen van de voet kunt u het beste doen met een voetencrème, hierin zitten de juiste bestandsdelen afgestemd op de voet.

 

Ingroeiende nagels

Ingroeiende nagels ontstaan door:

* verkeerd knippen

* te nauwe/ kleine schoenen

* afwijkende vorm van de nagel door een trauma of een tunnelnagel

Een ingroeiende nagel kan over het algemeen goed door een pedicure behandelt worden.   De nagel wordt zoveel mogelijk vrij gemaakt en kan dan drukvrij worden gelegd.

Soms kan de nagel al zover zijn ingegroeid dat er een ontsteking bij komt, ga hiermee naar de huisarts en neem dagelijks een voetenbad van +/- 5 min. met zeezout.

Is de ontsteking afgezakt dan kan de behandeling worden gestart. Om een herhaling te voorkomen kan een nagelbeugel uitkomst bieden.

 

In de praktijk werk ik met Laufwunderproducten.

Dit zijn goede verzorgende crèmes met voor iedere huid de juiste samenstelling.

Ook voor de gevoelige huid en voor diabetes patiënten is er een passende crème.

 

De Dimance Ureum line is een anti schimmel (mycose ) middel zowel voor de nagels als voor voetproblemen. Ook de deo schoenspray mag niet ontbreken

 

 

Medisch Pedicure Mw. E.J. Stolwijk-Kerkman

Jan Gijzenkade 103

2025 BC Haarlem

tel.:023-5371522 / 06-22383798

E-mail adres : p.stolwijk@hotmail.com

» Welkom

                      Uw voeten in vakkundige handen

  Medisch Pedicure  Mw. E.J. Stolwijk-Kerkman