Uw voeten in vakkundige handen

       Medisch Pedicure  Mw. E.J. Stolwijk-Kerkman

Tekstvak: Basisbehandeling

Aan uw voeten kunnen veel aandoeningen voorkomen, zoals likdoorns, kloven, eelt en  ingroeiende nagels. Hieronder wordt uitleg van de aandoeningen gegeven. 

Bij een eerste bezoek plan ik altijd extra tijd in voor een behandeling, zodat alle voetaandoeningen genoteerd en behandeld worden.

 

Likdoorn

Deze pijnlijke aandoening komt vaak op en rond de tenen of onder de bal van de voet voor. Het eelt groeit in een puntje naar binnen en drukt dan op een zenuwuiteinde, dit kan zeer gevoelig zijn. Likdoorns ontstaan door voortdurende druk of wrijving, bijvoorbeeld door verkeerd schoeisel of verkeerde stand van de voet of tenen.

Als pedicure kan ik de likdoorn vakkundig verwijderen en drukvrij leggen. Als dit regelmatig gebeurt kan de likdoorn kleiner worden en wegblijven.

 

Kloven

Komen meestal op de hielen voor. De huid is droog en barst open, hierdoor ontstaan     kloven in de huid die zelfs kunnen gaan bloeden. De kloof wordt met de hand en/of machinaal behandelt. Het is verstandig de kloven in te smeren met een speciale (kloven)crème, zodat de huid goed vet en soepel gehouden wordt.

 

Eelt

Bij eelt is de buitenste laag van de huid verdikt. Eelt ontstaat door overmatige wrijving en/of druk. Door het eelt te verwijderen voorkomt u kloven. Daarnaast kunt u thuis de locaties soepel houden door met een invettende voetcrème de voeten te verzorgen.

:
Het incrèmen van de voet kunt u het beste doen met een voetencrème, hierin zitten de juiste bestandsdelen afgestemd op de voet.

 

Ingroeiende nagels

Ingroeiende nagels ontstaan door:

* verkeerd knippen

* te nauwe/ kleine schoenen

* afwijkende vorm van de nagel door een trauma of een tunnelnagel

Een ingroeiende nagel kan over het algemeen goed door een pedicure behandelt worden.   De nagel wordt zoveel mogelijk vrij gemaakt en kan dan drukvrij worden gelegd.

Soms kan de nagel al zover zijn ingegroeid dat er een ontsteking bij komt, ga hiermee naar de huisarts en neem dagelijks een voetenbad van +/- 5 min. met zeezout.

Is de ontsteking afgezakt dan kan de behandeling worden gestart. Om een herhaling te voorkomen kan een nagelbeugel uitkomst bieden.

 

In de praktijk werk ik met Laufwunderproducten  

Laufwunder is al meer dan 70 jaar de Duitse fabrikant van voeten crème van de beste kwaliteit.
Voeten crème van laufwunder is gemaakt  van huidvriendelijke, eersteklas beproefde grondstoffen met plantenextracten en natuurlijke substanties.
Zo is er bijvoorbeeld een voeten crème speciaal voor de diabetische voet. Maar ook voor zeer droge voeten, kloven, koude of transpirerende voeten. Al deze crèmes zorgen voor verzachting en verbetering van de kwaal aan uw voeten.

De Dimance Ureum line

Voorkom met deze Intensive cure gel actief problemen bij kalknagels.
De gel trekt binnen enkele seconden in en de nagel plakt niet aan sokken en kleding.
Ureumline Intensive Cure wordt dagelijks als contactgel op de nagelplaat van de broze nagel gebracht en licht ingewreven. 
Hierbij kunnen de naastgelegen nagels mee worden genomen bij het inwrijven. 
De unieke formule van Ureumline Intensive Cure ondersteunt een diepe indringing van de actieve stoffen in de nagelstructuur. 

De Deospray stopt actief de ontwikkeling van bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de vervelende geur van zweetvoeten. 
De spray is geschikt voor sprayen op de voetenhuid, in sokken en in schoenen. 
Heeft een langdurende werking en ruikt fris naar menthol.

Met Huid- en Kalknagelspray beschermt uw teennagels en voetenhuid actief tegen kalknagels en aantasting door schimmels, gisten en bacteriën.
Ureumline Huid- en Nagelspray wordt gebruikt voor verzorging van de brosse nagel, voetenhuid en teen-tussenruimte. 


 

 

 

Medisch Pedicure Mw. E.J. Stolwijk-Kerkman

Jan Gijzenkade 103

2025 BC Haarlem

tel.:023-5371522 / 06-22383798

E-mail adres : p.stolwijk@hotmail.com

֍ Informatie

֍ De praktijk

֍ Mijn adres

֍ Specialisaties

֍ Specialisaties 2

֍ Prijslijst

֍ Tips en weetjes

֍ Handige links

֍ Welkom

Laufwunder Fussbalsam verkoelend Groen 75 ml. | Sport LavitUreumlineUreumlineDimanche Ureumline kopen | BeautywavesIMGRO Hair & Beauty - Home | Facebook